Ett vintips

När vi åt ost och chark på Rolling Cheese drack jag ett vin som jag blev mycket förtjust i. Kollade direkt upp att det fanns att få på Alko och beställde hem två flaskor av det vita och också en flaska av samma vinmakares rosé. De tyska vinmakarna Daniel & Bianka har gjort naturviner sedan 2012 och i Alkos sortiment finns tre av deras produkter.

Det vita var grumligt, fruktigt, lättdrucket och passade så bra till ostarna. Rosévinet har vi inte ännu smakat på, men ser mycket fram emot det. Flaskorna är 1l så jag tror att vi väntar med att öppna dem tills vi har gäster.

Gör alltså såhär: gå till Rolling cheese på Museigatan och köp lite ost. Bjud över ett par vänner och duka fram ost, bröd, marmelad och det vita vinet. Med fördel till lunch en solig söndag när utemöblerna äntligen är framtagna igen. Sitt under en filt, prata om allt och inget och njut av både mat, dryck och stämning. Drömsöndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s