Dan före dopparedan

God morgon bloggen! Här ligger jag som vanligt den här tiden på morgonen och är vaken. Brevid mig har jag en liten sovande tomte som just nu har någon fas där hon behöver nattas om efter varje matning och så sover hon otroligt lätt och vaknar när jag vänder mig. Men inatt tror jag ändå att jag sovit nästan 8h sammanlagt. Det betyder att dagen kommer att kännas betydligt mycket trevligare än några av de senaste dagarna.

Men hej, idag är det dan före dopparedan och jag planerar mys på högsta nivå. Det ska placeras ut islyktor, dukningen inför imorgon ska få sig en sista touch, hovmästarsås och julgröt ska lagas, bastu ska badas, gottebordet ska provsmakas och kanske vi hinner med en julfilm.

På måndagen gjorde vi en utfärd till Borgå och stannade på Navetta i Sibbo på vägen. Ville köpa allt i deras butik och äta allt i deras café.

Vi promenerade i gamla stan, shoppade på Brunbergs och drack glögg.

Matpaus för alla inblandade.

Har smetat på mycket av den här.

Beata kom hem och vi åt blinier.

Och drack skumpa.

Lilltomten pysslar på.

Finns det något bättre än julgodis??

Igår gjorde jag det sista godiset. Fikon marinerade i saffransgin, rullade i mandelmassa och mörk choklad. Gott som tusan.

Nu vaknade barnet så jag tror att vi ska stiga upp och börja den här härliga dagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s