Brödbak

På veckoslutet lagade vi pizza och eftersom pizzadeg ska ha så himla lite jäst i sig så blev det nästan en hel jästbit kvar. Därför passade det perfekt med lite brödbak idag.

Grahamssemlor med valnötter och gula russin. Drog till med ett recept halvt från huvudet, halvt från internet. Ca 25 g jäst löses upp i 5 dl vätska (tog vatten+lite mjölk). Tillsätt en stor sked honung, ca 10 dl mjöl av något slag, en stor sked salt, hackade valnötter och hackade russin. Jag lät russinen dra sig i vatten en stund så att de inte skulle dra till sig all fukt från brödet. Knåda. Degen ska vara ganska lös. Jäs 1-2h. Häll ut degen på mjölat bord, vik ett par gånger och dra loss passligt stora bitar och placera på en plåt. Grädda i 10-15 min i 250 grader. Just det, jag kastade in ett halvt glas vatten i ugnen när jag satte in plåten.

Gott!

Bonusbild på två mysare.

Nu ska jag skicka iväg Rasse till Alko för att inhandla den här till kvällens pasta. Vår plan för ikväll: bastubad, pastamiddag, Downton Abbey filmen. I mina öron låter det som en ganska trevlig kväll. Hoppas mini-fjunet kan sova gott medan vi ser filmen. Annars får hon väl vara med, hon har ju sett hela Downton Abbey serien så det är bekanta karaktärer för henne, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s