Värme och vänner

Det var sannerligen intressant att komma hem mitt i värmeböljan. När vi låste upp dörren möttes vi av något som kan liknas vid en dålig bastu. Kanske 55 grader ungefär. Puh! Det blev kvällsdopp vid Nordsjö strand, iskall dusch och så sov vi med alla fönster öppna.

Följande dag fortsatte ju hettan, men sedan rullade det in en riktigt ordentlig storm som också hämtade med sig lite svalka.

Köksträdgårdslandet gillade att få regn på sig.

Pionernas säsong har varit så kort det här året. Kort men fin!

Åkte till Rusta för att köpa ett parasoll, men allt var i princip slut så jag gick istället till Isku och fick med mig det absolut sista parasollet de hade. Lyckades också tigga till mig en liten rabatt med motiveringen att det hade varit ett modellexemplar. Skönt med lite solskydd både för oss och för Blasto senare under sommaren.

Den här torsdagen kom Simon och Sofia till oss på middag. Vi lagade sommarmat och försökte hålla det så närodlat som möjligt. Det mesta var odlat i vårt eget lilla köksträdgårdsland. Svambruchetta med svartkål, vitlök, persilja och ricotta. Tomat och rucola. Nypotatis med Västerbottenost och fänkålsblast. Och sist men inte minst en böcklingröra.

En obligatorisk tur på åkern för att plocka blommor. Tänk att här snart kommer att byggas hus. Konstigt!

Imorgon är det midsommar och för oss blir det en väldigt lugn sådan. Med tanke på att vi idag går in i vecka 39 så börjar det bli dags för oss att hålla oss relativt nära hemmet. Sover också hellre hemma i en bekväm säng än i sovsäck på en madrass på golvet eller i ett tält. Lite annorlunda midsommar alltså, men tycker egentligen att det ska bli väldigt skönt.

Trevlig midsommar till er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s