Pizza

Här kommer ett middagstips. Svep ihop en pizzadeg på morgonen (jag gjorde det först efter jobbet så jästiden blev rejält förkortad). T.ex. 10 g jäst, 4 dl vatten, 9dl tipo 00 mjöl, lite salt och lite olivolja. Låt jäsa först 2h i rumsvärme och sedan 12-40h i kylskåp eller 3h i rumsvärme som jag gjorde. Det blev hur bra som helst ändå. Forma sedan till bollar och låt jäsa en stund till.

Sätt igång grillen och placera din pizzasten på den. Tryck ut degklumparna, välj dina bästa ingredienser och toppa pizzorna.

Vi hade tomatsås, mozzarella, basilika, olivolja och salt på hälften och smetana, riven mozzarella, citronskal, salvia, salt och olivolja på andra hälften. Grädda på så varm temperatur som möjligt (helst kring 300 grader) i några minuter.

Vi har lagat det här på landet tidigare, men hade glömt hur gott det var. Bland de godaste pizzor jag har ätit, saknar dem redan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s