Det sista Islandsinlägget

Efter stormnatten vaknade vi till en grå dag. En stor kopp kaffe smakade guld i det lite ruggiga vädret.Vi körde till black sand beach i Vik. Verkligen en svart-vit vy.Kl. 11 hade jag bokat in oss på ett Zipline äventyr.Det var så roligt! Vi vandrade lite och åkte fyra olika ziplines i en dal.Utsikterna medan vi åkte var superfina och vår guide var verkligen jättetrevlig!Wow! När vi var färdiga började vi köra österut mot glaciärer och sånt.Här Svinafellsjökull.Mycket häftigt och ganska regnigt.När vi hade kört lite till kom vi fram till Diamond beach och Jökulsarlon. Diamond beach är en strand dit bitar från en glaciär flyter iland då de lossnat.Rasse smakar på glaciär.Rasse gömmer sig bakom glaciär.Och här har vi Jökulsarlon som är en galciärlagun. Härifrån flyter sedan isblocken vidare ut mot havet och till Diamond beach.När vi såg de här glaciären från vägen bestämde vi oss för att stanna och då hittade vi en väg som ledde riktigt nära glaciären och där det var folktomt. Vi hade inte tid att vandra ända fram, men det var så fint!På kvällen klarnade det upp. Vi stannade på en restaurang och åt lammsoppa till middag innan vi körde tillbaka till vårt tält och somnade. Hade väckning 4:30 nästa morgon för att köra till Flygfältet.

Rekommenderar att resa till Island, tusen procent!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s