Det första Islandsinlägget

(Inlägget borde ha publicerats imorse)

Island, baby! Igår åkte jag och Rasse iväg till Island och här kommer en första rapport. Jag är här på arbetsresa så idag (torsdag) och imorgon ska jag delta i en konferens. Jag är så glad över att Rasse ville hänga med så att vi får en mini semester på köpet.Den 3,5h långa flygresan gick ytterst smärtfritt. Vilade, läste, drack kaffe och åt nudlar.Väl framme plockade vi upp vår hyrbil som vi ska ha ända tills vi åker hem på måndagen.Körde direkt till Blue Lagoon. Var rädd för turistmassorna, men blev positivt överraskad. Det fanns hur mycket plats som helst och det var inte svårt att hitta ett nästan privat ställe att chilla på.Fin upplevelse som nog var värd de dryga 80€ som man fick punga ut med. Tycker ändå att priset var lite väl saftigt.Vi tillbringade ungefär 2h i lagunen vilket var precis passligt.När vi hade lämnat av två av mina kollegor i Reykjavik köpte vi varsin pylsa som vi åt i bilen innan vi körde mot Reykjadalur.Rasse var fantastiskt ivrig på att ta denna bild.Här började vandringen.Var lite orolig för min utrustning, men det visade sig att de allra flesta vi mötte (vilket inte var många) hade vanliga jeans på sig. Otroligt!En kokande pöl, såklart!Utsikterna gör sig inte på bild, men det var otroligt vackert!Magi!Det här vattenfallet var superimponerade!Fick livets ryggsäck av mamma och pappa som för tidig födelsedagspresent. Totalt vattentät! Det enda dåliga med mina kläder var att min jacka inte har en huva och att inga av kläderna var gjorda för 100% öregn.Det här var vårt mål! Helt fantastiskt. Nr vi hade njutit av denna varma flod/å/fors så klädde vi på oss i ösregnet och vandrade tillbaka 3km till bilen. Vi hade ingen handduk med så jag var ganska fuktig när jag klädde på mig. Nä vi kom till bilen hade dessutom regnet börjat sippra igenom mina kläder, skor, vantar och mössa så det vr bara att försöka byta om i vår minibil.Hittade ett ölbryggeri+pizzeria på vägen. Det kändes SÅ bra att komma in i värmen och få sig en bit mat.Vi körde tillbaka till Reykjavik och checkade in på hotellet, Kvosin Downtown Hotel.Alltså att komma från en vandring där allt har blivit dyblött och få checkain i det här rummet var livet!!! Vi hängde upp alla våra kläder på olika ställen så nu hoppas vi att allt torkar innan vi ska checka ut. Skorna är ännu lite fuktiga.Varm dusch, tofflor och en passlig badrock (för en gångs skull inte en XXXL).

Och nu är det morgon, vaknade 5:30 pga tidsskillnaden, men vad gör det. Sov som en kung med värdens fluffigaste täcke och dyna.

En cappuccino innan frukosten börjar serveras.

Och en klassisk influncer bild på det. Njuter!

Vädret ser ut att vara likadant som igår. Tror att vi ska upptäcka Reykjavik idag innan jag börjar jobba kl. 14. Sedan får Rasse klara sig själv i 1,5 dygn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s