Beijing del 1

Vi har kommit hem! Herregud vilken superfin resa vi har haft, hela flygresan hem satt vi och sade till varandra att vi vill stanna i Kina.

Resefeber och vin på flygfältet innan start! Rasse hade semesterhatten med såklart.

11 timmar senare var vi framme på hotellet och gjorde vårt yttersta för att hållas pigga. Vi flög nattflyg så vi kom fram till Beijing på förmiddagen lokal tid. Jag sov kanske 3h under flygresan så det var ändå helt okej. Det första vi gjorde var att ta en kall cola på hotellets takterrass.

Vi bodde på ett Hutong hotell, dvs. ett hotell i de gamla, typiska Beijing områdena som består av låga hus. På kejsarens tid fick inte husen i Beijing vara höga eftersom ingen fick se in i den förbjudna staden, därför bestod hela Beijing av Hutonger en gång i tiden. Tyvärr har en hel del rivits, men några områden med Hutonger finns kvar.

När hotellet fanns en mysig moderniserad hutong shoppinggata.

Klassisk hutong.

Vi bodde brevid en stor gata som kallas Ghost Street. Här finns säkert över 250 restauranger och gatan är öppen i princip dygnet runt. Det är främst det Sichuanesiska köket som representeras här och första kvällen åt vi bl.a. vitlökskräftor…

… Och groda. Sjukligt gott. Och starkt.

Den andra dagen åkte vi till muren. Vi har ju varit där två gånger tidigare, men var ändå jättetaggade på att få se den igen.

Mamma och pappa redo för muren!

Jag, Rasse, Meimei och Benjamin bestämde oss för att göra det lite tyngre passet och vandrade upp till de icke restaurerade delarna av muren. Det var tungt så tusan, men 1000 gånger värt det.

Så fint!

Ensamma på muren, det skulle man inte ha trott.

Såhär ser muren ut på många ställen, men på de typiska turistställena är den upprustad.

Så coolt! Nästa gång planerar vi att tälta på muren.

Det var de första två dagarna av vår resa. Nu känner jag att jag behöver en stor kopp kaffe, vaknade 5:30 av jetlagen idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s