Valpolicella

Okej, den som har problem med långa inlägg borde sluta läsa nu. Här kommer text och 34 bilder om vår vistelse i Negrar, Valpolicella under bröllisresan.

Vi körde från La Spezia till Verona på ett par timmar om jag minns rätt. Vi passade på att promenera runt i Verona lite innan vi körde till Valpolicella. Fin stad, men massor av turister.

Utmärkt lunch på en innergård i Verona.

Staden är fylld av gamla, fina hus och omringas av en kanal.

När vi tagit en snabb tursitrunda till de kändaste turistattraktionerna satte vi oss i bilen och körde till hotellet i den lilla byn Negrar. Här utsikten från vårt rum.

MYCKET trevligt hotell.

Det började regna när vi kom fram så vi satte oss i hotellets lobby och tog ett glas för att fördriva tiden innan det var dags för middag.

Kväll på hotellområdet.

Första kvällens restaurang som låg ca 150m från hotellet.

En av mina favoritmåltider under resan. Fantastisk mat och fantastiska viner som de själva producerade.

Espresso och grappa för att avrunda kvällen.

Nästa morgon tittade solen fram och jag gick ner till poolen för ett morgondopp. Ljuvligt!

Vi hade bokat vinprovning på Tenuta Santa Maria vingård. Fick också en guidad rundtur på området.

Helt okej viner, men inte de bästa vi fick smaka på under resan.

Processed with VSCO with f2 preset

Hela Valpolicella är täckt av vinodlingar. Så fint!

På eftermiddagen började det ösa ner. Det var bland det galnaste regnet jag sett i mitt liv. Kändes inte helt tryggt att köra på de smala vägarna upp i bergen, men vi gjorde det ändå. Mycket försiktigt!

När vi kom tillbaka till hotellet möttes vi av detta.

Absolut finaste regnbågen jag sett. Tror inte att jag tidigare sett en hel regnbåge från början till slut (dubbel regnbåge dessutom) , men den här låg bara där i dalen och var så fin.

Sedan blev det ösregn igen haha. Vi promenerade 1 km till en restaurang som serverade amarone risotto. Vägarna var helt översvämmade, likaså vinodlingarna. Inte så kul promenad. Vi skulle självklart ha tagit en taxi, men i den lilla byn där vi bodde höll de inte på med sådant tjafs som taxibilar, så det var bara att promenera då vi båda ville dricka vin.

Ser ej aptitligt ut, men smaken var utmärkt.

Masis vingård. Och regn såklart. Hit åkte vi när vi hade checkat ut från hotellet och började vår färd mot Malcesine, Garda sjön.

Masis vingård var en besvikelse, men vi råkade som tur också på den här vingården. Otroligt trevlig personal och fina viner. Köpte med oss 4 olika flaskor tror jag.

Där fick vi också tipset om den här restaurangen där vi sedan åt lunch.

De kom in med ett glas skumpa on the house. Ja tack!

Åt den här galet goda tryffelpastan. Mmm!

Vistelsen i Valpolicella kommer helt klart på delad första plats med Capri. Trots regnigt väder var det så otroligt fint och stämningen var härlig. Hotellet var också en bidragande faktor till att allt kändes så bra. Vi hade unnat oss att boka hotellets svit, ytterst trevligt. Hit vill vi åka igen, gärna snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s