Födlare

Blev 26 år på torsdagen och märkte att magin med födelsedagar är borta. Var ledsen en stund, men sedan drack vi champagne och åt en god middag med Rasse så allt kändes bättre.

På fredagen skapade jag och Benjamin istället själv den där födelsedagsmagin. Vi bjöd in familjen på fyra rätters middag.

Detta var kvällens vinarsenal. O my god. Till fördrink blev det en champagne som smakade exakt så som jag tycker att en bra champagne ska smaka, mycket brioche och lite unket, mums! Champagne två dagar i rad är en vinnare.

Till förrätt serverade vi en kantarell-svart trumpetsvamp soppa och årets vin 2018, en riesling från Alsace. Som andra rätt blev det carpaccio och Torres Mas La Plana, ett av de första viner jag köpte för att spara. Carpaccion var gudomligt god, vi satte köttet i frysen några timmar innan servering så att det skulle gå lätt att skära i supertunna skivor, sedan tryckte vi ut skivorna lite, garnerade med rucola, kapris och parmesan och ringlade till sist över en bra olivolja. Den tredje rätten var veteölskokta blåmusslor och till sist blev det en chokladtårta med chili som jag köpte från galna dagarna.

Bra födelsedagsfirande. Idag börjar jag dagen med att gå på ett seminarium med jobbet, men sedan åker vi till Skåldö. Guld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s