Positano

Jag tänkte att det är dags att berätta lite mer om bröllopsresan och vi börjar med den första destinationen, Positano, där vi stannade tre nätter.

Positano är en trevlig liten stad som är byggd längs med berget. För att ta sig till och från stranden får man gå många trappsteg (många hotell ligger inte vid stranden).

Otroligt fina utsikter.

Vi gillade den här lilla stranden som vi hamnade på under första dagen på plats.

En god lunch vid en annan strand.

Bröllopsresa betyder likadana hattar.

Förutom fin utsikt så har Positano också en intressant historia. En dag besökte vi ett nyöppnat museum som jag verkligen rekommenderar om ni är i Positano. Det låg rakt under den stora kyrkan och innehöll massa spännande saker, bl.a. Bevarade väggmålningar som täcktes av aska då vesuvius hade sitt mest kända utbrott.

Vi ville att vår bröllopsresa skulle börja med solsemester så att vi skulle få slappa efter några intensiva veckor av bröllisplanering. Positano passade utmärkt för det ändamålet och vi var på olika stränder varje dag.

Sista kvällen besökte vi Francos bar som är baren till det lyxigaste hotellet som finns i Positano.

Mycket trevlig bar där allt sätt där det skulle. Servicen, drinkarna och snacksen levererade!

Utsikten var inte heller dålig.

Detta var i korthet våra dagar i Positano. Mat, sol, trappor, utsikt, läsning och slapp. Jag är glad att vi valde det som första destination men jag tror inte att vi kommer att återvända, det var helt enkelt inte lika mycket wow-faktor som några av de senare platserna.

Vi fortsätter med Capri inom kort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s