Det närmar sig

Tystnaden här beror på att jag inte har haft en ledig stund på många, många dagar. När jag kommer hem från jobbet finns det alltid något att fixa till brölliset. Det känns så roligt, men måste säga att jag längtar otroligt mycket till semester. Har fyra arbetsdagar kvar.

Förra helgen var vi på traditionell kräftskiva i Kimito.

Har börjat baka macroner till brölliset. Det är smidigt eftersom det går att frysa in dem.

En dag åt vi fantastisk chevre sallad med honung och salvia. Allt utom nötterna och getosten var självodlat.

Nu ska jag till jobbet, men ska försöka komma ihåg att hålla bloggen uppdaterad under tiden fram till bröllopet.

2 kommentarer på “Det närmar sig

  1. Självklart, här kommer det: Macaroons
   150g fint, fint malen mandel
   150g florsocker
   120g äggvitor, uppdelat i två skålar 
   35g socker
   150g socker till sockerlag
   50g vatten till sockerlag
   ev. Karamellfärg

   Gör så här
   Blanda mandel och florsocker i en skål. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Blanda socker och vatten till sockerlagen och låt koka tills temperaturen nått 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter. Rör i 60g äggvita och ev. några droppar karamellfärg i mandel och florsockerblandningen. Vänd ned den italienska marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande. Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Grädda sedan i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s