St.Petersburg 1

Första besöket i St.Petersburg, men verkligen inte sista. Det var en härlig stad som kändes trygg och bekant. Allt var så fint och fräscht och det fanns något att göra för vem som helst. Senast överförda117Första dagen blev det mycket promenerande och många sevärdheter. St.P har så många sevärdheter och fina byggnader så det skulle säkert ta flera veckor att se alla. Vi valde några (ganska många). Eremitaget var ett självklart val, som studerande kommer man dessutom in gratis. Lite Da Vinci, lite Rembrandt och så var kulturkvoten fylld. Jag är inte superförtjust i att besöka museum hit och museum dit, men det var verkligen värt ett kort besök åtminstone. _DSC9362Pelmener till lunch såklart. All mat vi åt under resan var jättegod, men rekommenderar starkt att kolla upp restauranger innan, annars kan det bli svårt då valmöjligheterna är oändliga. _DSC9388Senast överförda118Coolaste kyrkan. _DSC9434_DSC9447Senast överförda116Husen var kanske min favoritsak med staden. _DSC9443_DSC9470_DSC9477_DSC9490Hamlet + jacks var min favoritrestaurang under vår vistelse. Jättetrevlig stämning och JÄTTEGOD mat. _DSC9492_DSC9493Har bilder av maten på mobilen, de kommer upp i del 2 om resan. _DSC9522En annan trevlig sak med St.P var alla kanaler. Sista dagen åkte vi runt med en av kanalbåtarna som syns vid kanterna. Bra sätt att se staden!

Har fler bilder på telefonen så det får bli ett skilt inlägg eller två. Men för att summera så tycker jag verkligen att alla ska åka till St.Petersburg. Skulle rekommendera allra minst 3 dagar. När man bokar lönar det sig att tänka på att visumansökan tar några veckor.

Så var det med den saken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s