En fredag

Så gick en fredag ur våra liv och kommer aldrig åter. Processed with VSCO with g3 presetDet var en av de bästa fredagarna på länge. Som födelsedagspresent fick Rasse en tre rätters middag av mig, min fantasi räckte inte längre än så detta år. Processed with VSCO with g3 presetJag åkte hem tidigt från jobbet för att förbereda. Buketten som står på bordet plockade jag för ca 2 veckor sedan, den bara håller och håller hur länge som helst!?Processed with VSCO with c1 presetNär Rasse kom hem hämtade han solrosor med sig <3Processed with VSCO with g3 presetTill förrätt blev det créme ninon. Dock en budget version med Bernard-Massard istället för champagne. Men det blev lika gott ändå. Helt perfekt förrätt.Processed with VSCO with c1 presetTill huvudrätt blev det grytstekt vaktel med cidersås gjord på vår egen cider, en västerbotten gratäng och haricot verts. I glasen en pinot noir från Bourgogne. Perfekt match med maten. Det var första gången jag lagade vaktel och jag kan verkligen rekommendera det till en lite finare måltid.Processed with VSCO with c1 presetNär det var dags för dessert hade det redan hunnit bli mörkt. Det blev en klassiker, crème brûlée med hallon från egna buskar. Så enkelt att laga och så gott.

Vi satt vid bordet i 7h och pratade bl.a. om hur vi skulle göra i en krigssituation, hur viktigt det är för oss att ha mycket tid hemma med varandra, bröllopet, nästa renoveringsprojekt, resor osv… Hade tänkt att se några avsnitt suits, men det blev aldrig av för plötsligt var klockan tolv och vi var trötta. Ska istället stiga upp nu, laga frukost och slå på netflix. Trevlig helg på er!

 

En kommentar på “En fredag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s