2 mattips

Här kommer två tips på god mat. Ett mycket enkelt och ett lite mera utmanande.

IMG_20170606_083226_044Igår hade jag noll inspration i köket, men så läste jag att blondinbella hade ätit grekisk pastasallad och tyckte att det lät om en bra idé. Vi hade nästan alla ingredienser hemma och det blev jättegott. Jag hade i tomat, gurka, sallat, vårlök, paprika, pasta, kalamataoliver och fetaost. Det bästa är att grönsakerna i växthusen snart börjar mogna, självhushållning känns superbra. I gårdagens sallad var det dock endast sallaten som var hemodlad.

IMG_20170606_083314_687IMG_20170606_083603_267Tips nr 2 är dumplings. Har vuxit upp med dumplings, men på fredagen var första gången vi lagade det i gula huset.

Fyllning: malen gris, en skvätt soja, lite sherry, lite sesamolja, vitlök, ingefära, massor kinesisk lök(typ lika mycket som kött), chili. Tror det var det.

Deg:0,5 kg mjöl + ca 3,5 dl vatten. Låt vila minst 30 min i kylskåp. (Köp färdigt frysta plattor om det finns i butiken!!)

Kavla ut tunna runda plattor och tillsätt en klick fyllning. Kläm ihop till halvmåne form. Stek snabbt i wokpanna, fyll på lite vatten och låt ångkokas under lock.

Ät med en sås: soja, lite vinäger och gräslök. Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s