Julen

Senast överförda53

_DSC5582

Senast överförda52

_DSC5630

_DSC5648

God fortsättning och gott slut! Har haft en otroligt fin jul med firande i dagarna tre. Julafton firade jag först med förmiddagsgröt hos Rasse och sedan åkte jag till morfars grav för att traditionsenligt dricka glögg där med familjen. Efter det åkte vi hem till Esbo och förberedde all mat inför kvällen. Vårt julbord var amazing i år, vi skippade som vanligt skinkan som ändå aldrig är något att ha och hade riktigt tjocka revbensspjäll istället. Benjamin kokade en glaze av julmust och pappa lagade supergod rödkål med julkryddor till. På förrättsbordet såg det ganska traditionellt ut med fem olika sorters strömming/sill, gubbröra med lemonzest, Kalaasis leverpastej, löjrom (<333), farmors gravade lax med godaste hovmästarsåsen som går att hitta och lite annat smått och gott.

Juldagen började lugnt med left over frukost och på eftermiddagen åt vi lutfisk hos mormor. Igår blev jag tyvärr riktigt sjuk, men orkade som tur ändå vara med på annandags julparty med släkten. Nu tackar jag för den här julen och är så tacksam för att jag har blivit så bortskämd med fantastisk mat, härliga julklappar och bästa sällskapet!

Idag blir det typisk jullovsdag med klämmande på julklapparna, film, choklad och pyjamas hela dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s