Krämiga citronrutor

_DSC4161 (2)

Senast överförda41

För några dagar sedan bakade jag krämiga citronrutor till eftermiddagskaffet. Jag hade en ledig eftermiddag och var sugen på att testa något nytt. Det gick snabbt att baka, de blev goda och de går bra att frysa ner om det blir några över.

Botten:
2,5 dl mjöl
1 msk socker
1 nypa salt
125 g smör

Blanda ihop och grädda i 200 grader i ca 10 min.

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
Skal + saft av 2 citroner
florsocker att garnera med

Blanda ägg och socker, vispa sedan ner resten av ingredienserna till en jämn smet. Häll fyllningen på den halvgräddade bottnen och ställ tillbaka in i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna och pudra med florsocker innan servering. Jag garnerade också med hallon och violer eftersom violsäsongen är i full gång här i växthusen hos Rasse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s